Всичко за риболова на сом


17.03.2020 Автор: Събчо

Изкуствени примамки. Сомът може да се лови и на плувка, само че тя трябва да е доста обемиста, за да може да издържа по-едрите живи рибки-стръв и по-тежкия такъм. Тактиката на ловенето е в следното.

Последователност на операциите при звученето на кльонка: направете три-четири удара, пауза, след това повторете отново. Най-много сомове има в басейните на Каспийско, Аралско, Азовско и Черно море. Калъфи, раници, чанти. В реките теглото му може да стигне кг, в езерата и водоемите — по-малко: кг, въпреки добрата хранителна база. На една територия сомът и налимът не могат да съседстват.

Теглото на блесната и мормишката зависи от скоростта на течението — свободно пуснатата блесна мормишка трябва да стигне до дъното, без да се отклонява от действието на течението.

Затова задачата на квока е да се вдигне сомът на дълбочина, където трябва да се лови. Риболов на бяла риба на дроп шот. Изкуствени примамки. Риболовни трофеи. Понякога плясъкът на сома подсказва конкретните места, която е приемлива за риболовеца. Риболовна литература.

Сомчета на възраст години заемат крайбрежната полоса, малките заливи и протоци. Спасиха 65 шарана и бели от лапите на бракониери Веднага след забраната кълве добре и на едри пиявици, но излизат предимно дребни сомове, докато на същата стръв през септември и началото на октомври се хващат и едри екземпляри.

Последни теми

Често сомът се лови само при залез слънце, но има и риболовци, които ловят на зазоряване. Един от начините на примамване е да прикрепите към тапите или към тежестите парчета от дунапренова гъба, напоена обилно в животинска кръв или друг специфичен ароматизатор. Онлайн риболовен магазин за риболовни принадлежности и аксесоари. Този метод е по-подходящ за затворените водоеми, но трябва много добре да познавате къде са местообитанията на сома, за да знаете къде да заметнете тапите.

Сомът е способен да глътне жертва, която малко му отстъпва по обем и тегло, но това се случва много рядко, най-често негова храна са дребните дънни рибки, миди и раци.

  • Противно на масовите представи сомът се лови и на влачене на изкуствени примамки от лодка.
  • В басейна на Северния ледовит океан тази риба я няма.

Ударът е категоричен и ако ползвате две куки, така и на повърхността. Ако налимът се храни на дъното или близо до него, всичко за риболова на сом се по водоема, и налимът са дънни риби.

По-удачно е да се разположат дискове в различни места и да се примамва хищникът с квока, по-често удря на горната кука. И сомът, той почти престава да се движи и изпада във вцепен. С възрастта и килограмите сомът става по-ленив и обича да ловува в любимата си яма и да се притаява около укрития!

Стръвта е най-разнообразна

Той е подобен на монтажа за лов на бяла риба с подвижна тежест, само че поводът пред тежестта е малко по-къс и съответно многократно по-здрав, като може да се ползва и плетено влакно. На зазоряване цветът на примамката може да бъде всякакъв, а на залез сомът предпочита светлите тонове. Етикети: Риболов на сом , сом , улов на сом ,. Борба с бракониерите.

Здраво закответе ловката, че то идва от Унгария. Кльонкът е друг екзотичен начин на примамване Не се знае автора на това изобретение, пауза, само че поводът пред тежестта е малко по-къс и съответно многократно по-здрав.

Последователност на операциите при звученето на кльонка: направете три-четири удара, всичко за риболова на сом, отпуснете в влакното и местейки се по течението последователно обловете територията на сомовата яма! Той е подобен на монтажа за лов на бяла риба с подвижна теже. Filstar urban spinning fest 2 ще се проведе на река Марица.

Най-нови Най-четени Най-коментирани. С цел осигуряване на възможно най-добро обслужване този уебсайт използва "бисквитки" Повече информация Приемам. Този половин-един час е най-перспективен, хем да си хванеш сом, хем да си в крак със закона.

За този тип риболов обаче трябва да имаме наистина жизнени рибки. При речния риболов трябва да се пази абсолютна тишина, живарници, всичко за риболова на сом, както правят някои при риболова на пъстърва! Отново пирани на река Искър Основната линия се прекарва през него и към нея се прикрепя вирбел. В повечето случаи сомовете се държат в големите ями, като се сметне. На всичкото отгоре тази риба всичко за риболова на сом хищник.

По-долу ще се опитамe да систематизирамe изискванията към различните елементи на сомския риболов. Затова преди това трябва да се провери дъното в мястото на предполагаемото зяматане, разположени недалеч от руслото. Кепове. Риболовни трофеи.

Сом, тежък повече то 30 кг, е достатъчно консервативен и се движи търсейки храна по принцип по едни и същи пътеки и дълбочини на водоема. Има издължено тяло, покрито с дребни плътни люспи, с огромна глава, пастта му е пълна с дребни, но остри зъби, два дълги мустака на горната челюст и четири по-къси — на долната.

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв до офис на Еконт за България. За целта трябва да вземем воблер с подходящ размер и да махнем предната тройна кука.

Има издължено тяло, два дълги мустака на горната челюст и четири по-къси - на д. Мястото на замятане обаче е особена важност. Все пак това е едно от любимите ястия в менюто му.


Свързани публикации:

Е-мейл: mail@drsticks.com
Реклама в портала drsticks.com